Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Контрера: Държавата се управлява от сглобка, Борисов е прав, че е имало заплахии

"Няма диалог в СОС", обяви той

15.11.2023 | 21:05 Редактор: Вяра Димова

Общинският съвет не може да започне да функционира, защото няма диалог. Патова ситуация, която е рефлексия от всичко, което се говореше в предизборната кампания. Това каза общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера в студиото на "Денят ON AIR".

Държавата се управлява от сглобка, изтъкна Контрера. 

"За едно Борисов е прав, че е имало заплаха, ако мачът не се даде на ПП-ДБ в София, може да се разпадне коалицията. Партиите, които управляват в държавата, имат мнозинство и в общинския съвет. 23-ма от ПП-ДБ и 14 от ГЕРБ. Г-н Бонев не е фигурата, която може да заеме мястото на първи сред равни. Пред ПП и ГЕРБ в общинския съвет има един вариант - със сигурност Борис Бонев да бъде оттеглен като кандидат, за да се отпуши процесът на разговори между двете управляващи държавата партии", анализира общинският съветник от ВМРО.

Пред Bulgaria ON AIR Контрера коментира и заплатите на общинските съветници.

"Да, процедурата по закон е таен избор. Няма причина да обявим своя вот. В тази криза най-логично е да ги фиксираме на една минимална работна заплата. Без компромис от страна на "Промяната" и на ГЕРБ не виждам възможност да излязат те от тази ситуация. Проблемите в София се завъртат, задълбочават се. Не виждам онзи екип, с който "Продължаваме промяната" ни убеждаваха, че са готови. Вече се сменят хора в администрацията", заяви той.

По думите му сглобка ще има и "най-вероятно "Промяната" ще отстъпи председателското място на ГЕРБ".

Гледайте целия разговор във видеото.