Двоен протест за справедливост: Близките на Димитър и Ангел поискаха строги присъди

Почернените близки блокираха движението на пътя Пловдив - Пазарджик

12.11.2023 | 18:43 Редактор: Вяра Димова

Протест блокира движението на пътя Пловдив - Пазарджик. Близки и приятели на убитите младежи Димитър Малинов от Цалапица и Ангел Здравков от Пазарджик излязоха на шествие с искане за справедливост.

Над 2 часа ключово кръстовище остана затворено. 24-годишният Димитър Малинов от Цалапица беше пребит до смърт през юли и заровен край селото. Заподозреният за убийството Рангел Бизюрев все още се издирва с европейска заповед за арест, а хората от Цалапица настояват той да бъде открит и върнат в страната.

Според тях показанията на Бизюрев са от изключителна важност, защото могат да променят обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. Те са обвинени в укривателство на трупа на Митков. Майката на Митко отново поиска справедливи присъди.

"И Ангел, и Митко бяха убити по особено жесток начин. И двамата загубиха живота си. Ние се борим за доживотни присъди без право на замяна. И двете са много жестоки убийства. Два млади човешки живота бяха погубени", каза Атанаска Бакалова.

21-годишният Ангел беше убит в края на септември след спречкване на улица в Пазарджик. Мотивът вероятно е ревност. Задържан за убийството му е 18-годишният Никола Райков. Повдигнато му е обвинение за непредумишлено убийство, което протестиращите не приемат.

"Ние имахме два живота - преди и след. В момента само съществуваме. България трябва да се събуди, защото това не е нормално", заяви майката на Ангел - Михаела Здравкова.

В протеста се включиха и близки на загинали в катастрофи деца. Близките на Ангел и Димитър настояват за обективно и бързо разследване на случаите.

Вижте повече в репортажа.