Обвиненият за убийството на Ангел от Пазарджик остава в ареста

Престъплението беше извършено с нож

03.10.2023 | 16:06 Редактор: Толя Стоянова

18-годишният Никола Райчев остава в ареста, реши Окръжен съд Пазарджик. Тийнейджърът е обвинен в убийството на 21-годишния Ангел Здравков, след което се укри. Именно това даде основание прокурорът по делото да поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според държавния обвинител доказателствата срещу обвиняемия са неоспорими. В хода на досъдебното производство срещу него бе повдигнато обвинение за умишлено убийство, според което той може да получи от 10 до 20 години затвор. Това обвинение обаче може да претърпи промяна

Според обвинението малко преди 19 ч. на 29 септември младежът пробол с нож Ангел, който починал в линейката на път за болницата. Предвиденото наказание е между 10 и 20 години затвор.

"Необходимо е медиците да направят своите заключения в назначените експертизи. Тяхната помощ ще ни даде възможност да се ориентираме дали имаме право да повдигнем по-тежко от това обвинение. Например дали начинът, по който е извършено убийството, е бил особено мъчителен за жертвата", коментира наблюдаващият прокурор Георги Кацаров.

Снимка: БГНЕС