Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази

Делян Добрев от ГЕРБ се закани, че ще подаде сигнал до прокуратурата срещу премиера

12.11.2023 | 15:45 Редактор: Вяра Димова
Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази

Реакция след днешните думи на премиера Николай Денков. Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски попита риторично премиера чии интереси обслужва, про-Путин и "Лукойл" или Евроатлантизма и българските граждани.

"В интервю министър-председателят казва: "На мен не ми е началник никой от парламента". В тази връзка препоръчвам на Денков да направи следното: да чете внимателно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си припомни кога, как и защо беше назначен на тази позиция", каза Пеевски.

"Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос относно това кога и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с "Лукойл" и руската държава и какво са договаряли. Настоявам за цялата информация при пълна прозрачност и ясни и конкретни отговори. И отново ще напомня, че премиерът и министрите са длъжни да се отчитат пред парламента и българските граждани", посочи председателят на ПГ на ДПС.

Преди това с пост в социалните мрежи Делян Добрев от ГЕРБ се закани, че ще подаде сигнал до прокуратурата срещу Денков. Причината е неизпълнението на Закона за компенсациите на горивата, който предвижда отстъпка от 73 стотинки на литър.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)