Борисов с условия за Бюджет 2024: Да е ясно кои градове колко ще получат

"Ако ПП-ДБ не се съобразят с исканията на ГЕРБ ще се премине към ''разглобка", обяви Десислава Атанасова

11.11.2023 | 13:37 Редактор: Вяра Димова

Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да развали управленската сглобка, но постави условия, за да продължи кабинета "Денков-Габриел". Решението беше взето по време на Националното съвещание на партията, което се проведе във Велико Търново.

По време на изказванията се чуха критики към партньорите в управлението и към предложения бюджет за следващата година. Десислава Атанасова предупреди, че ако "Продължаваме промяната - Демократична България" не се съобразят с исканията на ГЕРБ, ще се премине към ''разглобка".

"Две неща могат да изкарат ГЕРБ, не искам да го наричам сглобка, защото се дразня на тази дума, и са по-важни от Евроатлантизма – това са бюджетът и корупцията. В сферата на производството на петролни продукти и всичко, свързано с тях през последната година и половина, има висша степен на корупция. Управлявайте, но не искаме да носим тези негативи с вас", заяви Борисов.

"Нашата парламентарна група ме натовари с предложението към нашето общо събрание да не приемаме мерките, които не одобряваме в бюджета, да не приемаме нито една законодателна инициатива, която не е съгласувана предварително с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Това е предупреждение към нашите колеги. Ако това не се случи, ще предложа разглобка", категорична е Десислава Атанасова.

"Предложили сме отново да отпадне дерогацията в тридневен срок. Ще настане вой, плашат с какво ли не", посочи Делян Добрев.

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)