Разочарованият Борисов казва в сряда дали сглобката ще се разпадне

Нинова: Бойко Борисов пък открил топлата вода сега

06.11.2023 | 13:47 Редактор: Тодор Петров

Нова "сглобка" на политическата сцена изгря в нощта на балотажа на местните избори. За нея заговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и определи участниците така: ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП. В сряда Борисов ще реши продължава ли партията му да подкрепя кабинета на премиера Николай Денков. 

"Сега се обединиха ПП и "Възраждане", заедно с БСП има нова коалиция, нова сглобка, и играха срещу нас, но загубихме от коалиции", отсече той. 

"Бойко Борисов пък открил топлата вода сега, всички знаете какви коалиции направихме – те са публични, естествено, че работихме и с ПП, и с "Възраждане" на други места", отвърна му лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Разочарован, че е загубил родната си "Банкя" по нечестен начин, Борисов се закани на "Продължаваме промяната – Демократична България". 

"Ако са си играли навсякъде с "Възраждане", както в "Банкя" ги видях, няма смисъл да има такава сглобка – те вече имат голямо мнозинство с "Възраждане", и ПП да си направят коалиция – колегите от ДПС да избират евроатлантическата страна или пропутинската сглобка", настоя лидерът на ГЕРБ. 

И все пак Борисов остави вратичка за евентуално продължаване на отношенията им. А междувременно Нинова също се закани да удари по правителството. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR