Петков категоричен: ПП-ДБ няма да участва в заседанието на НС в петък

Всичко, което е свързано с "Лукойл", може да се реши и след изборите, каза той

26.10.2023 | 20:24 Редактор: Вяра Димова
Петков категоричен: ПП-ДБ няма да участва в заседанието на НС в петък

Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да присъства на извънредното заседание на Народното събрание утре за отхвърляне ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г. Това обяви в Сливен Кирил Петков. 

"Най-важният ден за хората, когато следващите два дни наистина трябва да решат кой да бъде градоначалникът, който следващите четири години ще управлява техните населени места. Да не им хвърляме прах в очите със 73 стотинки, защото всичко, което е свързано с "Лукойл", винаги може да се реши и след изборите", обясни той.

Във връзка с решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за новите енергийни вноски върху вноса и транзита на газ през България, Кирил Петков защити министъра на финансите за решението.

"Когато България може да печели от собствената си инфраструктура над 2 млрд. лв. на година, и когато може да го направи по начин, по който ЕС е съгласен, мисля, че ще бъде огромен пропуск да не го направи", посочи Петков, цитиран от БНР.

По думите му, въпреки че е сезиран Конституционният съд, не спира изпълнението на събирането на наложената вече такса.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 6 месеца