Шофьор блъсна 15-годишно момче на тротинетка в Ямбол, загубило е съзнание

"Изскочи изневиделица напречно на улицата", каза жената, управлявала автомобила

25.10.2023 | 16:22 Редактор: Елеонора Танева
Шофьор блъсна 15-годишно момче на тротинетка в Ямбол, загубило е съзнание

Лек автомобил блъсна 15-годишно момче с тротинетка в Ямбол, в района на пешеходната пътека на ул. "Преслав" в централната градска част. Сигналът е получен малко след 13:00 часа днес. Момчето е откарано от екип на "Спешна помощ" в ямболската болница. Пробите за алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни, уточниха от полицията.

"Изскочи изневиделица напречно на улицата. Спрях, излязохме, казахме му да не става, докато не дойде линейката. Никога не ми се е случвало, в шок съм в момента", каза пред журналисти жената, шофирала автомобила. По думите ѝ детето е изскочило на пътя, на метри след пешеходната пътека, а тя е шофирала с ниска скорост.

"Пострадалото момче е прието в спешното отделение с краткотрайна загуба на съзнание и тежка фрактура на лицеви кости. В момента лекарски екип обсъжда транспортирането му в отделение по лицево-челюстна хирургия в Пловдив за хоспитализация и последващо лечение", каза за БТА заместник-директорът на МБАЛ "Св. Пантелеймон" д-р Валентин Вълчев.

На мястото на инцидента се извършват процесуално-следствени действия. Движението се регулира от екип на "Пътна полиция".

Снимка: БГНЕС