Ваня Григорова поставя на първо място интереса на редовия работещ софиянец 

София от 33 години е синя, а "синя" означава в интерес на капитала, заяви кандидатът за кмет

20.10.2023 | 12:16 Редактор: Тодор Петров
Ваня Григорова поставя на първо място интереса на редовия работещ софиянец 

Развитието на крайградските райони на София минава през развитието на удобен, чист и модерен жп транспорт в услуга на хората и е част от цялостното инфраструктурно развитие на столицата. Това мнение изрази кандидатът за кмет на София и водач на листата за общински съветници на МК "БСП за България" Ваня Григорова, която се срещна с жители на Нови Искър и с. Световрачене.

"Настояваме 20 процента от парите за капиталови инвестиции в бюджета да отиват при районните кметове, които в диалог с гражданите сами да решават кои са приоритетните проекти по места – дали ще се асфалтира улица, ще се прави ремонт на покрив на училище или нещо друго", заяви Ваня Григорова пред хората от Световрачене. 

В срещата взе участие и кандидатът за кмет на селото Петър Гургулеев. Жителите на софийското село посочиха сериозни проблеми, изразиха разочарование от комуникацията си със Столичната община до момента и поискаха гаранции за промяна.

"За мен са изключително важни срещите лице в лице, защото тогава разговор може да има, мога да чуя хората отсреща, кои са техните проблеми, ние имаме ли решения за тях или тепърва трябва да мислим такива", сподели Ваня Григорова.

"Имаме възможност да направим пробив. София от 33 години е синя, а "синя" означава в интерес на капитала, на хората с парите. Голяма част от нас не са олигарси. И голяма част от нас не усещат по никакъв начин втория по големина бюджет на страната – това за нас е най-големият проблем", заяви Ваня Григорова.

Тя добави, че когато по-голямата част от бюджета отива в частни фирми за печалби, тогава много по-малка част остава, за да се удовлетвори общественият интерес – независимо дали става въпрос за заплати, за улици, канализация, здравеопазване, училища, детски градини.

Според нея, когато 18 години не се намира решение на проблема с детските градини, това означава, че няма политическа воля и политиката, която се води в Столичната община, не е в интерес на гражданите. 

"Крайно време е интересът на редовия работещ софиянец да бъде поставен на първо място", допълни тя.