Момчил Карамитев за легендарния си баща: С лъчезарност преодоляваше трудностите

В Братислава представят документален филм за актьора, копродукция на България, Италия и САЩ

17.10.2023 | 20:10 Редактор: Елеонора Танева

Отбелязваме 100 години от рождението на един от най-великите български актьори - Апостол Карамитев. Пред Народния театър се извиха опашки от желаещи да си купят билети на специална цена от 10 лева за спектаклите, които ще се играят на едноименната сцена до края на годината.

"Това, което го отличаваше от хората, е че имаше ритъм - бързо говореше, бързо действаше. Отделно имаше лъчезарност, която му помагаше да преодолее житейските трудности, да се съсредоточи върху неговата работа. Той е не само баща, а съратник, съмишленик, за мен", каза синът на големия актьор - Момчил Карамитев.

На 18 октомври от 18:00 часа Българският културен институт в Братислава ще представи документалния филм "Апостол Карамитев", дело именно на Момчил Карамитев. 

Лентата е 58-минутна документална копродукция на България, Италия и САЩ. Разказва за живота и кариерата на известния и обичан български актьор, но е и духовно пътешествие, в което един син преоткрива баща си.

След прожекцията публиката ще има възможност да разговаря с Момчил Карамитев, който е режисьор, сценарист и оператор на документалния филм.

Вижте повече в репортажа.