Силен вятър събори дървета в страната, полетяха и предизборни палатки

Няма сигнали за пострадали хора

16.10.2023 | 11:43 Редактор: Вяра Димова
Силен вятър събори дървета в страната, полетяха и предизборни палатки

Шест сигнала са постъпили до този час на горещия телефон на Община Стара Загора във връзка със силния вятър, съобщи Пламен Тодоров, началник отдел "Опазване на обществения ред". Всички сигнали са за паднали дървета и счупени клони, но върху тревни площи. Няма пострадали хора или автомобили и не са нанесени щети, уточни Тодоров. 

Поривите на вятъра събориха по пешеходната централна улица на Стара Загора и голяма част от предизборните шатри и агитационните материали на участниците в предстоящите местни избори.

7-8 сигнала за паднали дървета и клони в Пловдив в резултат на силния вятър са получени до този момент в общинското предприятие "Градини и паркове" тази сутрин, съобщи директорът Веселин Козарев. 

Едно от тях е до Дома на техниката на ул. "Гладстон". Дървото е пречупено в основата и е паднало на пътното платно. Друго дърво се е прекършило до Съдебната палата на бул. "Шести септември", информира БНР.

Козарев допълни, че засега пострадали хора и щети няма. На място са изпратени екипи на общинското предприятие, които да отстранят нападалите дървета и клони. От пловдивската пожарна съобщиха, че при тях сигнали няма, с изключение на един в Хисаря, където силният вятър също е съборил едно дърво, но щети не са нанесени. 

Снимка: архив, БГНЕС