Нинова: Готови сме с мотивите за нов вот на недоверие. Задкулисието се прегърна

Коалиция е вредна за България. Сплотена е единствено от лични, партийни и икономически интереси, заяви лидерът на БСП

13.10.2023 | 17:32 Редактор: Елеонора Танева
Нинова: Готови сме с мотивите за нов вот на недоверие. Задкулисието се прегърна

В БСП сме готови с мотивите за внасяне на нов вот на недоверие към правителството за провал в политиката на националната сигурност и отбраната. Това заяви лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова след гласуването в НС.

"Оттук нататък да не говорят за (не)коалиция и сглобка. Това е твърда и ясна коалиция, която е вредна за България. Сплотена е единствено от лични, партийни и икономически интереси. Нищо добре не ни чака с това правителство", заяви Нинова.

По нейните думи, най-голямото предателство към избирателите в най-новата ни история вече е узаконено с още един акт.

"Избирателите на ПП-ДБ вероятно са най-излъгани, но и тези на ГЕРБ, защото едните щяха да изчегъртват другите, а накрая задкулисието се прегърна”, посочи тя.

Тя коментира отсъствието на Бойко Борисов от гласуванет: "Важното е, че Делян Пеевски беше тук. Те правят това, което той им нареди. Това, че Бойко Борисов е отсъствал, не означава нищо. В случая,  той е никой.”

"Борисов се опитва да внуши на избирателите на ГЕРБ в предизборната кампания, че няма нищо общо с ПП-ДБ и че всички вреди на държавата ги носят само те. Не вярвам народът да е толкова наивен. Всичко, което се случва в държавата се дължи на гласовете на ГЕРБ. Те са основата на сглобката", каза още Нинова.

И информира, че мотивите за нов вот на недоверие за провал в политиката за национална сигурност и отбрана вече са готови.

"Днес ги представихме на другите две опозиционни партии. Те ще ги прегледат, ако имат нещо да допълнят. Имаме принципното им съгласие", добави Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)