Миньорите освободиха пътищата, но се заканиха да започнат ефективни стачки

Пуснаха движението през Хаинбоаз и АМ "Тракия"

13.10.2023 | 13:43 Редактор: Тодор Петров

Въпреки становището на властта, миньорите остават непримирими. Вдигнаха пътните блокади, но ще търсят други варианти, за да постигнат исканията си. След 15 дни блокади, те пуснаха движението по Хаинбоаз и "Тракия". Разчистването на палатковия лагер край Стара Загора започна още снощи.

Последно тази сутрин протестиращите освободиха платното на автомагистралата. Това бяха и последните палатки от изградения на магистралата протестен лагер.

"Искам да благодаря на всички хора, които 14 дни тук отстояха позицията си и показаха, че имат воля да отстояват всичко българско, което е останало. Ние няма да се откажем, това не е краят, това е просто оттегляне от блокадите и ще продължим с последващи действия и стачки. Всичко необходимо, което зависи и можем да направим, ще се възползваме от нашето законодателство", каза председателят на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица изток" Бисер Бинев.

Протестиращите заявиха, че продължават да отстояват исканията си и се подготвят за ефективна стачка. Малко след 9 часа днес бе възобновено движението по АМ "Тракия" в участъка от Чирпан до Нова Загора.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС