Очаква ни облачен петък, на места ще трябва да вадим чадърите

В събота дъждовете ще спират

06.10.2023 | 07:07 Редактор: Толя Стоянова

Днешният ден ще стартира с минимални температури от 11 до 15 градуса, в западните полета на места до 9, по Черноморието до 14-16. Сутринта ще бъде слънчево, като бързо от запад ще се заоблачава. Следобед над страната ще има значителна облачност с превалявания в южните райони.

По-интензивни валежи се очакват в района на Смолян и Кърджали до 10, 15 л/кв.м. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток, следобед от изток със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 24 до 28 градуса, по Черноморието до 24-25 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна следобед с превалявания, по-съществени в Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от северозапад със скорост до 35 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина - около 4 градуса, а на 1500 м височина - до 12.

В събота дъждовете ще спират, с повече облаци над западните райони. В неделя късно следобед и през нощта ще вали и ще захладнее. В понеделник втора хладна вълна ще донесе валежи в централните и източните райони.

Във вторник и сряда ще има повече слънце с хладни утрини и условия за слани по високите полета от Западна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)