Борисов: В цели сектори нищо не се случва, много министри нищо не вършат

"Ще подкрепим кабинета в зала", увери лидерът на ГЕРБ

05.10.2023 | 10:41 Редактор: Вяра Димова
Борисов: В цели сектори нищо не се случва, много министри нищо не вършат

В момента имаме силно работеща законодателна власт. В енергетиката, правосъдната реформа, по темата с Украйна, минаха много закони. Много министри обаче не работят, нищо не се е случило в цели сектори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Според него спортът е една от сферите, в които нищо не е свършено.

"Къде са салоните, зали, площадки, финансиране на федерации? Така мога да изброя още седем-осем министерства. Нищо не се е случило в цели сектори", каза лидерът на ГЕРБ, след като препита представителите на медиите дали знаят имена на министри от кабинета.

"Март месец има ротация, като се направи оценката с "Продължаваме промяната - Демократична България", ако има по-добър вариант, ще отидем на него. Първо ще бъде направена оценка на министрите, всеки ще се защитава, ще казва какво е започнал и, ако е добре, ще вървим с него”, поясни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Относно вота на недоверие той заяви, че ще подкрепят кабинета в зала и ГЕРБ няма да свалят правителството.

"Разбира се, че ще подкрепим правителството в зала, но не мога да си заравям главата в пясъка. План-графикът ще го изпълним. Ако работим добре, може да изкараме пълен мандат", коментира Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви и, че ще оцени финансовия министър Асен Василев по изготвения бюджет от него за 2024 г.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)