Димитров: Договорки и диалог в кулоарите няма да решат проблема пред миньорите

"Синдикатите са в готовност за диалог с управляващите", каза президентът на КНСБ

29.09.2023 | 14:27 Редактор: Михаела Димитрова
Димитров: Договорки и диалог в кулоарите няма да решат проблема пред миньорите

Договорки и диалог в кулоарите няма да решат проблема пред миньорите и енергетиците, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По негови думи до момента няма промяна в това, че правителството ще се откаже от приемането на плановете за енергиен преход. "Синдикатите са в готовност за диалог с управляващите", добави Димитров.

"Ние имахме тази сутрин среща, пуснахме нашето съобщение. Няма намерение за промяна към този момент на правителството за внасяне на териториалните планове днес на Министерски съвет. Сега, Борисов, какво се е договорил с Василев, аз не знам. Тези 36 заплати, за които тук чета по медиите, трябва да видим, какви са, що са, на кого са. Поименно ли ще ги дават, как, и там ли фирми ще има определени, или някакви други, не ми е ясно какви са. Така че, не мога да отговоря. По този начин не се прави, според мен. Трябва да има сядане на масата и да се договарят нещата както трябва. Не в кулоарите, не по телефона - вчера с академика, пък днес с министъра. Тая работа не ми харесва на мен", каза още Димитров, цитиран от БНР.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: БГНЕС