Нинова към миньорите: Лъжат ви, пак ще ви изработят, ПВУ е удобна дъвка

"Докога този цирк уважаеми колеги?", попита лидерът на БСП от парламентарната трибуна

29.09.2023 | 10:55
Нинова към миньорите: Лъжат ви, пак ще ви изработят, ПВУ е удобна дъвка

Управляващите партии ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ под погледа на ДПС се скараха чий обръч от фирми да открадне повече пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Това е поводът за създаването на тази комисия. Докога този цирк, уважаеми колеги? Има една българска поговорка, че не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

По думите ѝ това, което правят ПП-ДБ, е благодарение на факта, че ГЕРБ са влезли в правителството и ги подкрепят. "Тоест според нас в основата на това, което се случва, е ГЕРБ. Сега е модерно да се бие по ПП-ДБ и те си го заслужават", категорична бе Нинова.

"За всички Планът за възстановяване и устойчивост е една удобна дъвка колко е приоритетен. Колко закона приехте по Плана. Значи не ви е приоритет за добруването на България и за модернизацията на образование, здравеопазване, икономика, но ви е приоритет да откраднете парите от Плана за възстановяване и устойчивост“, обобщи председателят на социалистите.

Тя попита управляващите защо са излъгали хората, които днес са по улиците. "Те бяха тук, те бяха пред МС - синдикатите, миньорите. И вие ги излъгахте, че ще преговаряте, всичко ще е наред и ги отпратихте. Предупредихме тогава - лъжат ви хора, пак ще ви изработят, никой не мисли за вашите работни места. Мислят как да откраднат парите - чрез обръчи от фирми и няколко обръча се сбиха помежду си. Това е истината", добави лидерът на БСП.

"Днес хората отново са на улицата. Какво ще им кажете този път? Вчера Борисов и Денков се били чули и разбрали – и двамата го казаха. Може ли някой от тях да дойде и да каже какво са се разбрали? Какъв ще е справедливия преход? Колко работни места ще гарантирате? Всеки ден стоене на власт на това мнозинство е вреден, по-вреден и най-вреден за развитието на България и за добруването на българския народ. Единственият извод от всичко това е оставка“, каза в заключение Корнелия Нинова.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
1 rate up comment rate down comment 0
СГЛОБКАТА е мафията
преди 7 месеца
За да ОТКРАДНЕ едни Европейски милиарди чрез свои фирми, СГЛОБКАТА е готова да затрие цели отрасли от икономиката! По същия начин се държаха и политиците ни, когато се договаряше затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ, както и субсидиите за Селското стопанство! Четири милиарда ще влязат в дълбоките джобове на партийните мафии, а хиляди семейства ще останат без препитание! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 7 месеца
Чудя се ония сънародници, дето подкрепят правителството на ППДБ, ГЕРБ и ДПС, имат ли нещо против техните избраници да разпределят европейски пари в своя полза? Или в името на евроатлантизма може и да се обогатяват от властта? Сигнализирай за неуместен коментар