Нинова: Кражбата на обществени пари държи сглобката

13-годишният порочен модел на управление на Борисов е заразил и ПП, каза лидерът на БСП

28.09.2023 | 11:34 Редактор: Вяра Димова
Нинова: Кражбата на обществени пари държи сглобката

"Ако някой е имал съмнения какво държи сглобката – днес би трябвало вече да прогледне. Това е разпределянето на порциите на властта и кражбата на обществени пари. Планът за възстановяване и устойчивост, за който проглушиха ушите на целия свят, за тях не е средство за модернизация на България, а е средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми", заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея се вижда ясно скандалът между управляващите две партии за това, че от "Продължаваме промяната" са записали в ПВУ свой кръг от фирми, които да получат големия пай от парите, свои спонсори и че другият партньор се е противопоставил на това.

"Да кажем, че не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Имитацията на критика към "Продължаваме промяната" от страна на Борисов свършва в момента, в който влязат в зала и с гласовете на ГЕРБ всичко това се решава", посочи Нинова.

По думите ѝ 13-годишният порочен модел на управление на Борисов е заразил и "Продължаваме промяната".

"Те се включиха в този модел и днес се избиха за това кой да вземе повече пари – лично и чрез фирми, а не за развитието на България и за добруването на българския народ", подчерта лидерът на българските социалисти.

Тя бе категорична, че случващото се днес е показателно за това, че и трите приоритета, които сглобката си постави, са пълен провал.

"Шенген – никакъв напредък. Еврозона – отложена за 2025, Планът за възстановяване и устойчивост – загубихме вече пари, сигурно ще загубим и още заради това, че те в момента се бият кой да открадне повече от тези пари", заяви още Нинова.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нинче
преди 6 месеца
Всички сте там за това- да се обогатявате за сметка на обществото. Ама, виж сега, евроатлантическите кражби "в името на евроатлантическите ценности и демокрацията" не са като комисионните от продажба на оръжия, които деляхте с ПростоК. Все пак в името но "цивилизационния ни избор" и "демокрацията" и за "наши хора "не се брои. Като и вие сложите "евро" , "атлантически" и "демократични" пред вашите имуществени прегрешения, тогава и на вас ще ви е простено. Сигнализирай за неуместен коментар