Ваня Григорова: Тръгваме за победа, основният ни опонент е апатията на хората

Кандидатът за кмет на София заяви, че от БСП са готови да си партнират с онези, които ги подкрепят и споделят техните цели

26.09.2023 | 14:31 Редактор: Михаела Димитрова

Тръгваме за победа. Няма как да мислим за победа на друг кандидат. Смятаме, че балотажът ни е минимум гарантиран. Това заяви кандидатът за кмет на София на БСП Ваня Григорова.

"Ние тръгваме обединени и силни в тези избори. Тръгваме за победа. Това, което ще правим в следващия месец, е да търсим подкрепа от непредставените политически софиянци, особено от работещите такива", заяви Григорова.

Тя обясни, че БСП ще се стреми да се справи с апатията на хората и да привлече негласуващите, които, според нея, са били разочаровани от неизпълнените обещания на предишните управления на града. 

"Основният ни опонент е апатията на хората. Хората, които искат промяна, но за съжаление, са толкова демотивирани, разочаровани и често предавани, че много трудно могат да бъдат накарани да дадат гласа си за някого, когото дори харесват", заяви тя.

Григорова не сподели конкретно мнение за кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Тя каза, че уважава всички свои опоненти, но очаква обществени дебати по важните за града теми с тях.

"Уважавам всеки кандидат за кмет на столицата. Знам, че не е лесно да се изправиш пред погледите на едномилионна София. Именно за това е важно да чуем какви са идеите. Аз разчитам на моя екип, на натрупания през годините опит в решаване на проблемите на трудещите са хора, каквито са по-голямата част от софиянците", каза още Григорова, цитирана от "Фокус".

От БСП са готови да си партнират с онези, които ги подкрепят и споделят техните цели. Ваня Григорова обяви, че сред приоритетите ѝ ще бъде преглеждането на договорите за концесии, да прегледа приватизациите и начина, по който се презастроява столицата.

На въпрос кого очакват да ги подкрепи на балотаж, тя каза, че "всяка подкрепа е добре дошла".

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа