Денков: Кабинетът е по-стабилен, отколкото изглежда

Премиерът призна, че все пак има спорове и напрежение

26.09.2023 | 11:02 Редактор: Михаела Кирилова
Денков: Кабинетът е по-стабилен, отколкото изглежда

Кабинетът е много по-стабилен, отколкото изглежда в медиите - това послание отправи премиерът Николай Денков на работна закуска, организирана от Американската търговска камара. Днес се отбелязват 120 години от дипломатическите отношения между София и Вашингтон.

Пред бизнеса Денков потвърди, че по-силната интеграция в евроатлантическата общност е най-важната цел на кабинета, което включва присъединяването на България към еврозоната, Шенген и Организацията за икономическо и сътрудничество и развитие.

"Кабинетът е доста по-стабилен, отколкото вероятно изглежда от това, което виждате по медиите в една такава предизборна ситуация. Разбира се, напрежение има и ще има, спорове също, но голямото мнозинство в Народното събрание, бих казал и от българския народ, подкрепя нашата обща цел", коментира мин.-председателят.

"Имаме ясен и конкретен план за пълната интеграция на България в европейските и евроатлантическите структури. За да се развива страната ни като нормална европейска държава, кабинетът държи този фокус във всички свои действия, включително когато работи по важни теми като Шенген, еврозоната, членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това е наш приоритет и при сътрудничеството с ключови държави като САЩ" допълни Денков.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха-ха-ха
преди 7 месеца
На тази "работна закуска" да не предлагат пици с кристали? Сигнализирай за неуместен коментар