Вицепрезидентът Йотова към студенти: Останете в България, ние имаме нужда от вас

Тя присъства на откриването на новата академична година в Медицински университет - София

25.09.2023 | 12:47 Редактор: Толя Стоянова
Вицепрезидентът Йотова към студенти: Останете в България, ние имаме нужда от вас

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията за откриването на новата академична година в Медицински университет – София. Университета тя определи като емблема на професионализъм, високо ниво на образование, много възможности. 

"Медицински университет – София е желан не само от българските студенти, но и от нашите сънародници в чужбина, от чужди граждани. Тук се обучават близо 4 хил. чуждестранни студенти, над 2 хил. от които са от страни от Европейския съюз. Граждани на 68 държави ще получат своето медицинско образование в университета", посочи в приветствието си вицепрезидентът.

"Реформа е думата, която винаги съпътства българското здравеопазване. И все нещо не ѝ достига на тази реформа, за да бъде завършена. Институциите сме в дълг пред хората, отдадени на най-благородната професия – грижата за нашето здраве. Бързо забравяме аплодисментите за всички вас, когато сме в трудни моменти като кризата с Ковид-19", обърна се Йотова към преподавателите. Тя им благодари за усилията и професионализма.

Студентите вицепрезидентът поздрави за избора да се посветят на призванието да бъдат лекари.

"Не забравяйте откъде сте тръгнали, къде получихте първите знания. Останете в България, ние имаме нужда от вас", обърна се Илияна Йотова към тях.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: Прессекретариат на президента