Йотова: Искат да сложат ръка на службите, Радев няма да го допусне

Празникът днес е укрепване и развитие на българската държавност, каза вицепрезидентът във Велико Търново

22.09.2023 | 11:00 Редактор: Вяра Димова

"Недоверие в службите изказват хора, които очевидно искат да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има сериозен политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Аз съм сигурна, че президентът Радев няма да допусне това", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова във Велико Търново.

"Ако има достатъчно доказателства и сигнали в службите за сигурност, те са в правото си да свършат това" - така Йотова коментира експулсирането на руски свещеници от страната ни.

"Този празник за мен днес означава укрепване и развитие на българската държавност, която за съжаление, се правят достатъчно опити да бъде ерозирана", посочи Йотова. Относно КПКОНПИ, Йотова каза, че иска да изчака с оценката.

Вчера парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за противодействие на корупцията. С него съществуващата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две.

"Слушах много експерти. Много от тях се тревожат от факта, че се създава още един или следващ орган, доколко и как той ще се кореспондира с другите в страната, каква част ще намери този закон в общата съдебна реформа, която е претенция и за съставяне на днешното правителство, това предстои да видим през следващите месеци", каза още Йотова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)