ВМРО регистрира в ОИК кандидата за кмет на София и листите си

Приоритетите в кампанията са обществен ред и сигурност, образование, здравеопазване и транспорт, обяви Карлос Контрера

23.09.2023 | 16:04 Редактор: Вяра Димова
ВМРО регистрира в ОИК кандидата за кмет на София и листите си

ВМРО регистрира в Общинската избирателна комисия своя кандидат за кмет, листата за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници. След регистрацията пред журналисти Карлос Контрера, кандидатът за кмет на София, коментира, че очаква кампания, в която столичани да разберат кой какво предлага и как ще го свърши.

"За момента имаме едно общо политическо говорене и така наречените големи фаворити – едните нямат кандидат, а другите – нямат никаква конкретика. В столицата проблемите на различните квартали са различни и ако не се води разговор в детайл, кое как ще се променя, рискуваме да хвърлим града в едно безвремие", добави кандидатът на ВМРО.

Той посочи, че приоритетите на ВМРО в тази кампания са обществен ред и сигурност, образование, здравеопазване и транспорт

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, коментира че в градове като Пловдив, Плевен и София от партията имат амбицията да направят добри резултати. "Девет общини в момента имат кметове на ВМРО, надявам се в по-голямата част да си повторят мандатите", добави той. 

"Когато говорим за София, най-важното е хората да се ядосат и да излязат, защото този модел на имитация на дейност трябва да приключи", посочи Каракачанов, цитиран от БТА.

По думите му липсва сигурност, особено по крайните квартали, липсват и детски градини. "София трябва да се управлява от твърда ръка", добави лидерът на партията. 

Снимка: БГНЕС