Мистерията се заплита: Изчезналият хеликоптер пръскал срещу вредители, излетял при нормални условия

Маршрутът на машината минава по диагонал на целите Родопи

22.09.2023 | 18:35 Редактор: Михаела Димитрова

Все още няма информация за местонахождението на хеликоптера, който изчезна днес. Той е излетял от Гърмен в посока Цалапица в 7:18 тази сутрин. По-късно е подаден сигнал, че няма връзка с пилота.

В издирването са включени МВР, Министерствата на транспорта и на отбраната. В операцията участва и екип военнослужещи с вертолет "Кугар", който лети по маршрута на изчезналата машина.

По неофициална информация, частният хеликоптер е на варненска фирма. Нает бил от Югозападното държавно предприятие да пръска срещу инсекти.

Маршрутът на машината минава по диагонал на целите Родопи. Според протокола, когато в продължение на 4 часа не се установи връзка с пилот, машината се смята за паднала на земята.

"Хеликоптерът, след като два дни беше на територията на стопанството, извърши мероприятия, свързани с авиоборба, с която се пръскат горски масиви. Югозападно държавно предприятие е сключило договор с частна фирма, чиято собственост е хеликоптерът. Преди два дни те пристигнаха на територията на стопанството, извършиха си успешно мероприятията. Вчера излетяха оттук и извършиха също мероприятия на територията на петрички села и отново кацна по обяд. Всичко нормално, пренощуваха при нас хората и сутринта по график към 7:40 часа тръгнаха да се прибират. Излетяха при нормално време, след това нямаме информация", сподели директорът на ДГС Гърмен - Денис Шенгов.