Денков за Радев: Често казва неверни неща, базирани на изкривената история

Когато някой извърша неправомерни действия, трябва да бъде санкциониран, каза премиерът

22.09.2023 | 13:47 Редактор: Вяра Димова

Богата тържествена програма по повод независимостта на България има в София. Десетки граждани и гости на столицата се събраха пред Паметника на независимостта. В програмата се включиха Софийският духов оркестър и смесен хор "Света София". На събитието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова и премиерът Николай Денков.

Министър-председателят каза, че България трябва да работи със своите съседи за общо развитие и не трябва да следва "измислени партиотарски митове".

"Има доклад на ДАНС, който показва, че те извършват действия, които не съответстват на техния статут в България. Единият е руски гражданин, двама са граждани на Беларус. По доклада на ДАНС е извършена тази процедура. Когато някой извърша неправомерни действия, които противоречат на българското законодателство, трябва да бъде санкциониран. В случая става въпрос за санкция срещу законите на България", заяви Денков.

"Напоследък президентът често казва неща, които не са верни. Когато говори за изкривена история, много често неговите аргументи се базират на изкривената история, а не на истинската. Нека по делата всеки да бъде съден", каза премиерът по адрес на държавния глава Румен Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Човек, който е нарекъл собствените си избиратели терористи едва ли си трува да бъде цитиран Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Смешен си
преди 7 месеца
То и ти си назначен, одобрен и съгласуван от посолството за премиер, вместо да те избере НС, както повелява Конституцията, ама не си санкциониран!???? Стоиш си там там като фасаден министър-председател, слушаш премиера в сянка-Д.П. и коленичиш пред посолството. Защо за такива като теб законите и Конституцията не се прилагат? Сигнализирай за неуместен коментар