Ето какво време ни очаква през следващите няколко дни

Максималните температури днес ще са от 29 до 34 градуса

22.09.2023 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Днешният празничен ден ще започне с температури от 14 до 19 градуса. Преди обяд облачността ще бъде разкъсана, по-значителна над Черноморието. Следобед на изток облаците ще намаляват, а на запад ще се увеличат. Ще превали над планините от Западна България. 

Вятърът ще бъде слаб до умерен от югоизток. Максималните температури ще са от 29 до 34 градуса, по Черноморието от 25 до 27 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

За София очакваната максимална температура e 26 градуса. Над планините ще има значителна облачност с по-интензивни валежи над Западна Стара планина. В Рила и Пирин ще превалява и прегърмява. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 25 километра в час. 

По-съществени валежи с летен характер и прегърмявания се очакват в северозападните части от страната. В събота следобед ще се заоблачи, но без валежи. В неделя ще бъде динамично, с превалявания и прегърмявания в западната половина от страната. 

В понеделник времето ще бъде с валежи и ще захладнее. Във вторник и сряда над северните райони ще има повече слънце, а в югозападните и крайните южни райони ще превалява дъжд.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR