Бой на протеста на "Възраждане", Костадинов: Когато започнем да управляваме - тези хора ще отговарят пред закона

Наложи се органите на реда с щитове да изтласкат демонстрантите

21.09.2023 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Протестът на партия "Възраждане" ескалира до бой с полицията. Недоволните премахнаха части от оградата на Паметника на съветската армия. Наложи се полицията да потуши напрежението. Демонстрантите поискаха референдум за запазване на българския лев и се обявиха против правителството.

С възгласи "Оставка" симпатизанти на партията се събраха под прозорците на властта. Повечето от хората на протеста бяха дошли с организирани автобуси от партията.

"Те си поставят т.нар. "наши хора" и защитават интересите на мафията. Това правителство защитава интересите на американското посолство", каза протестиращ.

"Тук съм, защото не харесвам това правителство. Свидетел съм как България се разрушава в продължение на 30 години", коментира друга жена, част от недоволството.

Лидерът на "Възраждане" излезе пред симпатизантите си със заявка: "Не казвам "ако", а когато "Възраждане" започне да управлява - тези хора ще отговарят пред закона. Оставка и съд за управляващите национални предатели."

Малко след това протестиращите се отправиха към Паметника на Съветската армия, където се стигна до ескалация на напрежението. Протестиращите и част от депутатите на "Възраждане" преминаха огражденията на паметника. Наложи се органите на реда с щитове да изтласкат демонстрантите.

За няколко часа беше блокирано движението и на "Орлов мост".

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца