Леопард захапа пръста на момиче, опитало опасно селфи в зоопарка във Варна

На територията на зоологическата градина има табели, забраняващи докосването, храненето и притесняването на обитателите

19.09.2023 | 17:24 Редактор: Елеонора Танева
Леопард захапа пръста на момиче, опитало опасно селфи в зоопарка във Варна

На 17 септември, около 18:00 часа, по време на рутинен обход, пазачът на зоопарка във Варна забелязал младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на леопарда. Целта била да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници. 

"Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ", съобщават в официалната страница на зоологическата градина.

От екипа на зоопарка напомнят на посетителите, че докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено. За целта има поставени информационни табели на цялата територия на зоопарка. 

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: Facebook/Зоопарк