След реконструкция: Липсваща маркировка на пешеходна пътека в София

Helpbook: Водачите не спират, има опасност от произшествие

19.09.2023 | 20:27 Редактор: Анисия Иванова
След реконструкция: Липсваща маркировка на пешеходна пътека в София

В платформата на Helpbook.info ни алармираха за опасности, които дебнат живущите и преминаващите в кв. "Младост" 2 в София. А причината е липса на маркировка на пешеходна пътека.

Ето какво пише в сигнала: "В началото на месец септември беше извършена реконструкция на пешеходната пътека, находяща се на ул. "Александър Балан", срещу главния вход на РУМ Младост. Реконструкцията се състоеше в изграждане на повдигната пътна настилка на пешеходната пътека, вероятно за целите на принуждаване на водачите на МПС да намаляват скоростта на движение. На съответното място има пътен знак за наличие на пешеходна пътека, но само в едното платно за движение. На другото няма. Вече седмица маркировка на самото платно за пешеходна пътека липсва. Независимо от наличието на знак за това и то само на едното платно за движение, водачите на МПС не спират на мястото за пресичане, което създава сериозна опасност от тежко произшествие. В допълнение, повдигането на платното е минимално и по никакъв начин не способства за намаляване на скоростта на движение. Необходими са спешни и незабавно мерки за поставяне на ясна и качествена маркировка на пешеходната пътека, както и от преправяне на повдигането на този участък от пътното платно, така че да служи за целите, за които е предприета тази мярка!“

В платформата на Helpbook.info можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки. Добре е да изпратите и снимки.

Снимка: Helpbook