Миньори и енергетици посрещнаха политици с викове "Оставка": Това правителство да си ходи

Те искат да се запазят енергийните комплекси

19.09.2023 | 13:48 Редактор: Искра Ангелова

И миньори, и енергетици протестират днес в центъра на София за запазване на работните си места и по-високи доходи. Представители на протестиращите бяха поканени на среща с министър-председателя акад. Николай Денков.

Все още няма резултати от срещата на премиера с представителите на синдикалните организации, които защитават хилядите протестиращи.

Недоволството запали и димки пред Министерския съвет. Те искат да се запазят енергийните комплекси в страната във вида, в който са в момента. Те се страхуват, че ще загубят работните си места, защото голяма част от регионите, от които са те, се изхранват единствено от само от работещите там.

"Протестираме за това България да има независима енергетика, да има евтина енергетика, за да може българите да не стоят на студено през зимата. Ние ще станем зависи, това не е регионален проблем, това е национален проблем", каза протестиращият Генчо Чакъров.

"Какъв преход? Много хора се притесняват за работните си места, това правителство трябва да се махне. То е срещу нас, те само за тях си мислят", коментира Светлана Станкова.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров настоя за предоговаряне на ПВУ.

При недоволството, което крещи "Оставка", слязоха различни народни представители. Те също бяха посрещнали с освирквания.

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR