Ново напрежение по оста "опозиция-управляващи": Депутатите питат кой е виновен за събитията у нас?

Протестите и падналия дрон бяха сред най-коментираните теми

18.09.2023 | 19:13 Редактор: Михаела Димитрова

Протестите бяха въвлечени и в политиката. Темата, заедно тази за дрона, беше сред най-коментираните по време на днешното извънредно заседание на Народното събрание. В кулоарите депутатите си размениха взаимни обвинения, търсейки отговор на въпроса кой е виновен за събитията в страната?

Тема номер едно - внезапно появилият се дрон във водите край Тюленово. “На мен ми е интересно боеприпасът на дрона откъде е дошъл", коментира Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

"Видяхте всички как се обезврежда боеприпас - с пушещ полицай и друг, който по потник пада от камъните и го пипа дали мърда", подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Некомпетентно е решението да се остави цяла вечер дрона с мината, който още вчера е бил забелязан. Това е престъпно решение и поведение на лицето Тагарев", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

"Редно е днес да се свика Комисия по отбрана и министър Тагарев да даде обяснения. Ние не знаем нищо по случая. Очакваме той да ни информира", заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски.

"В момента трябва да успокоим хората, да видим какво точно се е случило там, а не да говорим за смяна на министъра. Ако не е действано адекватно, ще има съответната проверка", увери Ивайло Мирчев от "Продължаваме промяната - Демократична България".

От дрона депутатите преминаха към проблемите със зърното. А това донесе ново напрежение по оста "опозиция-управляващи".

"През годините Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става. Той има отношение към тези протести, за да сваля правителството", каза Корнелия Нинова.

А темата с протестите вероятно ще продължи да е сред най-обсъжданите от депутатите. Още утре се чакат нови коментари и нова вълна недоволство. 

Основателни ли са протестите на земеделците и ще променят ли решението на властта за вноса от Украйна?

Не са основателни и няма да променят решението на управляващите, които имат силни аргументи за отмяна на забраната. Очаквам цените на храните да се понижат.
39%
Протестите са основателни и ще доведат до пореден обрат по казуса с вноса от Украйна. Решението обрича родните производители.
29%
Основателни са, но едва ли властта ще промени решението си. Вероятно отново ще им обещаят компенсации.
28%
Не съм достатъчно запознат с темата и нямам категорично мнение.
3%
Общо 1300 гласа

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR