Паветата не са наредени, защото се залага на качество, готови са на 95%

Ремонтът се извършва за сметка на фирмата изпълнител

15.09.2023 | 18:57 Редактор: Искра Ангелова

Продължава пренареждането на жълтите павета в центъра на столицата. И макар от Столичната община да бяха изразили надежда ремонтът на ремонта да приключи до 15 септември, участъкът пред парламента остава затворен.

От СО днес направиха проверка и бяха категорични - остават още около 20 квадрата в зоната на кръстовището между парламента и БАН. И макар при старта на ремонта на 16 юли от Столичната община да изразиха надежда до 15 септември той да приключи, днес заявиха, че работата върви към край, но залагат на качеството.

"Спазват се всички технологични процеси, за няколко дни разлика предпочитаме наистина да се наредят качествено, да не се налагат повече ремонтни дейности. Работите приключват ден, два, три , даваме си сметка, че това е основен столичен булевард, ще приключи скоро", каза зам.-кметът по строителството инж. Ангел Джоргов.

"Това са оригиналните павета, само че са разделени калибрирани на три размера, за да се спазва размерът на фугата. Това е един от основните проблеми, който беше", поясни ръководителят на строителния надзор инж. Тодор Тодоров.

Ремонтът се извършва за сметка на фирмата изпълнител заради редица нередности. 95% от паветата са наредени. Ремонтът предизвика бурни реакции сред жителите и гостите на столицата.

"То е исторически въпрос, нямам думи, нямат ли срокове, нямат ли отговорници, контролира ли се финансирането", попита жител на София.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
измама
преди 7 месеца