НСО предприема сериозни мерки за празника на София на 17 септември

15.09.2023 | 14:26 Редактор: Тодор Петров
НСО предприема сериозни мерки за празника на София на 17 септември

На 17 септември - Ден на София и Светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност на тържествения водосвет и официалната церемония за издигане знамето на град София. Церемонията е с начало 11:30 часа пред храма „Света София“ на пл. „Св. Александър Невски“ в столицата.

За официалната церемония гражданите ще имат достъп след 10:00 часа през пунктове за проверка, организирани при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“ и при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR