Нинова: Продължаваме битката си за разграждането на модела "ГЕРБ"

Утре приключваме с кандидатурите ни за кметове, обяви лидерът на БСП

15.09.2023 | 10:59 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Продължаваме битката си за разграждането на модела

"Наш основен опонент и на местните избори остава ГЕРБ. Последователно продължаваме битката си за разграждането на модела "ГЕРБ", който от национално ниво се окопа в цялата страна и превърна във феодални владения цели общини", заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че първа БСП е приела предизборна платформа, която ясно показва какво ще правят кметовете ѝ по места. Сред приоритетите са социална политика, създаване на общински предприятия, които да организират комуналните услуги, особено внимание се поставя върху здравеопазване и образование, особено в районите, където хората са лишени от такива услуги, чистота на обществените поръчки, борба с корупцията, недопускане на корупционни схеми. 

"Утре приключваме с кандидатурите ни за кметове. Миналата седмица утвърдихме 138 кандидатури, утре – останалите", съобщи лидерът на БСП. 

По думите ѝ, БСП залага на хора, които имат професионални качества и познания, имат административна култура, притежават социална чувствителност и са диалогични с хората.

"Имаме много опитни колеги – ще имаме кандидати за 7-и кметски мандат. Но имаме и съвсем нови, млади, които номинираме за първи път – шарена палитра от мъже и жени, млади и опитни, но мисля, че всички са добри кандидати", заяви Нинова.

Тя направи прогнозата, че на предстоящите местни избори, заради накъсания вот и участието на много партии, ще има доста шарени общински съвети и малки групи от различни партии в тях. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Каква грешка
преди 7 месеца
Къде се губи властта на БКП. Пояснявам по читавите полицаи мигрираха или отвориха фирми дори техните внуци, полицията остана марионетка във власт имащите имунитет а на месно ниво се поставиха лица под критериите за надеждност. В общината се изисква от БКП такива налози където хората ги няма нито в градът нито в селото, и няма как да се изпълнят. Сигнализирай за неуместен коментар