От Helpbook: Всяка вечер по бул. "Черни връх" около кв. "Хладилника" има гонки

Да се засили полицейското присъствие, искат жители на квартала

13.09.2023 | 18:10 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Всяка вечер по бул.

Парламентът прие на първо четене важни изменения по четири законопроекта в Закона за движение по пътищата, като въведе нови промени и санкции.

Във връзка с това, в платформата на Helpbook.info получихме сигнал с предложения за засилване на сигурността по пътен участък в София:

"Всяка вечер по бул. "Черни връх" в частта около кв. "Хладилника" се случват гонки и преминават шофьори с безразсъдна скорост в нарушение на ЗДвП. На всичко отгоре тези автомобили нарушават и общинските норми за шум. Бул. "Черни връх" няколко пъти вече става сцена на тежки ПТП. А сега започва учебната година и улицата се пресича ежедневно от все повече младежи и ученици. За да запазим техния живот, предлагам районният кмет да подаде сигнал в СДВР отдел "Пътна полиция".

1) да се засили полицейското присъствие по булеварда (особено след 20:00 ч., когато става тъмно и липсата на интензивен трафик създава предпоставки за по-висока скорост)
2) полицейска акция "Шумни МПС-та" - нека служителите на отдел "Пътна полиция" спират и тормозят всеки шумен автомобил или мотор
3) Може би е добре да се постави "легнал полицай" пред магазин Lidl на бул. "Черни връх“ 66."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС