Очаква ни топла сряда с високи температури и без валежи

През следващите дни облачността над страната ще се увеличи

13.09.2023 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

Днес денят ще започне с минимални температури между 12 и 17 градуса. През деня от запад на изток ще премине слабо смущение с повече облаци над Дунавската равнина. Валежи не се очакват. През нощта нова порция влажен въздух от запад ще увеличи облачността над западната половина от страната. 

Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорост до 20 километра в час. Максималните температури ще са от 29 до 35 градуса, в североизточните и югозападните райони - до 36, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморското ни крайбрежие преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще се заоблачи, но без валежи. Вятърът ще бъде умерен от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 25 до 27 градуса. Над планините ще има разкъсани облаци, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде до умерен от изток със скорост до 35километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около 11 до 13 градуса, а на 1500 м височина - до плюс 21.

В четвъртък облачността в страната от запад отново ще се увеличи. Ще бъде значителна. През нощта  срещу петък ще превали в северозападните райони. В петък ще бъде ветровито, с превалявания в западните и в централните райони и по-интензивни валежи в северозападните части от страната. 

Очакват се гръмотевични бури в Западна и Източна България. В събота ще вали и прегърмява в западните и източните райони. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.