Георгиев: Всички населени места от район "Нови Искър" са с нови или обновени площадки

Председателят на СОС призова за отговорно поведение на заседанието, на което ще се гласува бюджетът на София

11.09.2023 | 16:56 Редактор: Вяра Димова
Георгиев: Всички населени места от район

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева и общинските съветници Татяна Георгиева, Миглена Атанасова и Стефан Марков, откриха обновена многофункционална спортна площадка в с. Чепиници. Игрището е с обща площ от 560 кв. м. Извършена е подмяна на изкуствената тревна настилка, изградена е нова предпазна ограда. Игрището е със свободен достъп 24/7, за целта има изградена осветителна система с LED прожектори, монтирани са и футболни врати с мрежи.

Средствата за изграждането на спортната площадка са осигурени от общинския приватизационен фонд с решение на градския парламент.

"Така вече всички 14 населени места от Район "Нови Искър" са с нови или обновени спортни площадки. Ние не делим децата на такива от центъра на София и от крайните квартали или други населени места. Всички заслужават модерни спортни игрища и нашата задача е да се грижим за това", каза председателят на Съвета Георги Георгиев.

"Въпреки финансовите кризи, през които преминахме по време на мандата, не спряхме да осигуряваме средства за развитието на спортната инфраструктура в нашия град. Очаквам отговорно поведение от страна на колегите на предстоящото заседание на 14 септември, когато ще гласуваме бюджета на София за тази година, защото два милиона граждани не заслужават да се блокира работата на града, независимо от предстоящите местни избори", настоя още Георгиев.

Снимка: СОС