Мотошествие в София отново напомни: "Алкохолът е лош шофьор"

Събитието се провежда с подкрепата на "Пътна полиция" и "Българския червен кръст"

09.09.2023 | 14:33 Редактор: Михаела Димитрова

Протести срещу пияните и дрогирани шофьори отново събират столичани. Мотошествие премина от храм "Св. Александър Невски" до Националния исторически музей. То е под наслов "Алкохолът е лош шофьор".

Събитието се провежда с подкрепата на "Пътна полиция" и "Българския червен кръст" и цели да се осигури по-голяма пътна безопасност.

"Мотошествието, което организирахме заедно с нашите партньори, е посветено на дните на безопасността на пътя в България. Това е най-дългогодишната кампания, свързана с алкохолното шофиране и безопасност на пътя, провеждаме я вече за 15 година, защото вярваме, че с колективни усилия можем да постигнем промяна в нагласите на обществото към отговорното шофиране", споделиха организаторите Стелияна Митрева и Радостина Хаджийска.

"Реално има правила, въпросът е да се спазват. Много хора си казват, че ще изпят една-две чашки, защото няма да ги хване дрегерът и няма да надскочат нормалната допустима граница, но като цяло толерантността към алкохола е нула", кача участничка в мотошествието.

Утре в 16 часа се очаква пред Народното събрание да има национален протест на близки на загинали на пътя.

Повече вижте в репортажа на Алекс Христов.