Слаб дъжд по Черноморието, вълните на юг стигат до 3 м

До края на седмицата времето ще се затопля

08.09.2023 | 07:09 Редактор: Елеонора Танева

Днешният ден започна с минимални температури от 14 до 18 градуса и с облаци над цялата страна. Следобед над Източна България ще има значителна облачност до слънчево на запад. По Черноморското ни крайбрежие ще преръмява и превалява слабо, с количества до 0,5 литра на квадратен метър. Вятърът ще бъде до умерен от североизток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 27 до 32 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето, като изключим кратки превалявания на изолирани места, преди обед ще бъде слънчево, а следобед ще се заоблачи. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода е с температура от 25, 26 градуса по северното крайбрежие до 26, 27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,2 метра, по южното крайбрежие по-силно с височина на вълните до 3 метра. Очаква се вълнението да се усили до умерено, главно на юг от Бургас.

Над планините от западните райони времето ще бъде облачно, без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина ще бъде умерен от изток със скорост до 40 м/ч. Максималните температури над 2500 м височина - около 9 до 10 градуса, а на 1500 м - 16. 

И до края на седмицата ни очаква слънчево време, валежите ще бъдат вече история и постепенно ще се затопля. По Черноморието ще има разкъсана облачност, с бурно вълнение.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)