Коли и трупове на животни в морето. На "Арапя" чакали евакуация с хеликоптер: "Бяхме на мивките отгоре"

Кадри от високо разкриват размера на бедствието

06.09.2023 | 13:37 Редактор: Искра Ангелова

Ден на траур в община Царево в памет на жертвите от наводненията. Трима души за загинали. Няма нови сигнали за изчезнали хора. В Царево е в сила бедствено положение.

Двете изчезнали жени - майка и дъщеря, се издирват с дрон. Те са изчезнали с джипа си, отнесени са от пропадналия мост на Царево.

"Тялото на мъж е извадено от колегите от "Гранична полиция", към момента можем да потвърдим за двама загинали мъже, все още продължаваме да издирваме две жени", заяви директорът на ОДМВР - Бургас - старши комисар Емил Павлов. Мъжът е на 61 години, родом от Смолян.

Кадри от високо разкриват размера на бедствието. Водата носи коли, трупове на животни и отломки от разрушени постройки.

"Преглеждам записите от дрона, за да видя дали няма да открием нещо, което досега не е открито. Откритите тела са установени от други хора", каза Димитър Димитров от Кризисния щаб.

В сградата в общината Царево продължават да пристигат хора, които очакват помощ за отнесените си коли и каравани. Рамадан, който е със семейството си и кучето, са блокирани от водата, заляла къмпинг "Арапя" повече от 5-6 часа, докато чакат да ги евакуират.

"Ако в България имаше повече хеликоптери, нямаше да изживеем този ужас", коментира Надежда Йорданова.

"Бяхме на мивките отгоре и се държахме на тавана. Бяхме четири-пет човека. Това в продължение на часове, кръстът ми беше във вода", поясни Рамадан.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.