Тежка ситуация в Царево заради обилни валежи, наводнени са къщи, евакуират хора

Водата е повлякла леки коли в морето

05.09.2023 | 12:07 Редактор: Вяра Димова
Тежка ситуация в Царево заради обилни валежи, наводнени са къщи, евакуират хора

Силен смерч е ударил Царево и района. Жителите и гостите на южния черноморски град са евакуирани заради наводнението. Местните и туристите са призовани да се качат на по-горните етажи, за да не станат жертва на тежкото наводнение, което вече заля първите етажи на някои хотели в курортния град.

Положението е толкова тежко, че част от паркираните автомобили са под вода и се вижда само тавана им. Също така се съобщава и за отнесени леки коли в морето. Започнала е спасителна операция, пише БГНЕС.

Движението по пътя Царево – Варвара е ограничено временно в двете посоки заради наводняване. От пътното управление уточниха, че пътят е наводнен от преливащи водостоци на две места. 

От МВР съобщиха, че са получени голям брой сигнали в оперативния център на бургаската пожарна служба, предимно за отводняване на приземни етажи на къщи и дворове. На място работят 10 екипа, насочват се и допълнителни сили и средства.

Сложна е ситуацията в къмпингите "Нестинарка" и "Арапя", откъдето сигналите са най-голям брой. В община Царево ще бъдат задействани сирените за оповестяване на населението.

Снимка: архив, БГНЕС