Жълт и оранжев код за гръмотевични бури и силен вятър, ще вали дъжд и сняг

Следобед валежите постепенно ще спират

05.09.2023 | 07:16 Редактор: Михаела Димитрова

Жълт и оранжев код е обявен за интензивни валежи и гръмотевични бури в южна и Югоизточна България, а жълт код за силен вятър в Североизточна и Югозападна България.

Денят стартира с минимални температури в страната от 15 до 20 градуса. Ще се установи облачно време с превалявания над централните и източни райони. Следобед валежите по Черноморието временно ще спират, а в Тракия ще продължават. По-интензивни валежи се очакват в района на Сливен и Ямбол. През нощта ще вали и в източните райони.

Максималните температури в населението места ще бъдат между 27 и 34 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над морето ще бъде облачно с превалявания, които ще продължат и през нощта. Максималните температури там ще се движат между 26 и 28 градуса. По северното крайбрежие морската вода ще е топла до 26 градуса, а по южното до 27 градуса.

Над планините времето ще бъде облачно с превалявания. На над 2500 м височина ще превали и мокър сняг. Следобед валежите постепенно ще спират. Максималните температури на връх Мусала ще бъдат около 7 градуса, а на 1500 метра градусите ще бъдат 15.

В сряда и четвъртък слабо ще се затопли. Слаби валежи ще са възможни в югозападните райони. Ще се задържи сравнително топло. В петък повече облаци ще има над планините в Западна България, а по Черноморието ще има разкъсана облачност. Въпреки това не се очакват валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.