Очаква ни облачно и ветровито начало на седмицата, на места ще вали

Максималните температури ще бъдат между 25 и 35 градуса

04.09.2023 | 07:25 Редактор: Михаела Димитрова

Денят в понеделник ще стартира с минимални температури в страната от 17 до 20 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, но следобед над планините ще се развива купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в населените места ще бъдат между 25 и 35 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието ще бъде малко облачно. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури на въздуха по морето ще се движат между 27 и 29 градуса. По северното крайбрежие морската вода ще бъде до 27 градуса, а по южното - до 28 градуса.

Над планините времето ще бъде с разкъсана облачност, в следобедните часове с превалявания. Максималните температури на 2500 м около 5 градуса, а на 1500 м - 13 градуса.

Във вторник ще има значителна облачност от превалявания над Черноморието, а следобед над крайните южни райони. В сряда и четвъртък слабо ще се затопли. Слаби валежи са възможни в югозападните райони. Ще се задържи топло за сезона. В петък повече облаци ще иман над планините от Западна България. По Черноморието ще има разкъсана облачност, но въпреки това валежи не се очакват.

Гледайте цялата прогноза във видеото.