Нинова: Управляващото мнозинство е неграмотно, Радев преяде с власт

"Уважаеми български граждани, надеждите ви за промяна се пропиляха", заяви лидерът на БСП

01.09.2023 | 13:19 Редактор: Михаела Кирилова
Нинова: Управляващото мнозинство е неграмотно, Радев преяде с власт

"Днес Борисов призна - ПП-ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството. Времето потвърди нашите думи. Изобщо не ви движи европейското бъдеще на България и интересите на народа, движат ви единствено личните и партийните интереси, препирането и гарантирането оттук нататък, че няма да се носи отговорност за това, което правихте през годините назад. Управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност", заяви Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Лидерът на БСП се обърна към мин.-председателя акад. Николай Денков.

"Г-н Денков, не изпълнявате  българския закон, който казва, че до първи септември, тоест днес, трябваше да се определи новият размер на минималната работна заплата от 1 януари 2024 г. Няма такъв определен. На фона на всичко това се хвалите със започнала съдебна реформа. Какъв е резултатът от съдебната реформа? Прекратените дела на Бойко Борисов за "Барселонагейт" и "Чекмеджегейт". Друг реален резултат от тази съдебна реформа засега няма", категорична е тя.

"Президентът Радев злоупотреби със служебната власт, сключи дългосрочни договори, вредни за България, като този с "Боташ", плати новата ескадрила F-16, което не е работа на служебен кабинет, по официална информация, уволни седем хиляди души в държавната администрация. Седем хиляди души. Този човек преяде с власт и злоупотреби с власт. Уважаеми български граждани, надеждите ви за промяна се пропиляха. Тези хора тук ви употребиха за личен и партиен интерес", допълни Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR