Фандъкова след случая с детето, редящо павета: За мен най-важното е да се изпълни обектът в срок

Инспекцията по труда са правили многократни изненадващи проверки

31.08.2023 | 19:08 Редактор: Михаела Кирилова

Установиха бащата на детето, което беше заснето да полага павета на столичен булевард в неделя. Все още няма резултат от проверката на Агенцията за закрила на детето. Работодателят е наказан за други нарушения.

Видеото предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Още на следващия ден институциите обещаха, че санкции за фирмата нарушител ще има. От Инспекцията по труда са правили многократни изненадващи проверки, но детето не било заварено на обекта, което е задължително условие, за да могат инспекторите да предприемат мерки. 

При проверката в сряда работниците са били на булеварда. Там е бил и бащата на момчето. Всички са били без предпазни средства, като трима от тях нямали и сключени трудови договори. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че общинските власти също работят по случая. 

"По отношение работата на непълнолетни, сме сезирали Агенцията за закрила на детето, тя също извършва проверки. Който е нарушил, ще си понесе последствията. Ние имаме договор с фирмата да изпълнят проекта качествено и в срок. За мен най-важното е да се изпълни обектът в срок, така че до 15 септември да пуснем движението в "Княжево", което категорично не оневинява фирмата", коментира Фандъкова. 

Все още няма резултати от проверката на Агенцията закрила на детето.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС