Вълна от реакции след видеото на малолетното, редящо павета в София. МВР проверява самоличността му

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира

28.08.2023 | 19:32 Редактор: Михаела Кирилова

Видео на момче, което поставя павета на тротоар в София, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Държавната агенция за закрила на детето се самосезира, а полицията ще установява самоличността му.

"Мой приятел е минавал там около 14:30 часа и е заснел въпросния клип, на който се вижда ясно, че има много малко дете, което подрежда плочки и ги зачуква с голям чук. Някъде към 17:30 часа отидох там, не можах да повярвам какво се случва. За съжаление, продължаваше да си работи, да си мъкне плочите. В 17:30 часа на 35 градуса на сянка", коментира Теодор Михайлов.

Детето е на около 10 години, а авторът на клипа недоумява как родителите на детето позволяват то да работи на улицата при тези високи температури. 

"ДАЗД трябва да направи пълна проверка кое е това дете, кои са неговите родители, как то е попаднало там и кога е ходило на работа. Защо този, който е надзорник на обекта е допускал това нещо?

Потърсихме и фирмата изпълнител на ремонта за коментар, но не получихме отговор. В позиция до Новините ON AIR от Държавната агенция закрила на детето заявиха, че се самосезирала.

Вижте повече в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Бригада
преди 7 месеца
Ако се шляе по улиците или бърка по казаните какво тогава.Като малки копаехме, и сме брали какво ли не.Детето си играе не работи. Сигнализирай за неуместен коментар