Времето в четвъртък: Къде се очакват валежи и гръмотевици?

Максималните температури в населените места ще бъдат от 29 до 35 градуса

31.08.2023 | 07:10 Редактор: Михаела Димитрова

В четвъртък минималните температури у нас ще бъдат от 14 до 20 градуса. Преди обяд ще има разкъсана облачност над Дунавската равнина. Над Тракия и Черноморието облаците ще се увеличават, а над северните райони ще се задължи леко облачно. Ще превалява над Южна и Източна България, като по Черноморското крайбрежие ще има условия за гръмотевични бури.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 29 до 35 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

През деня над Северното крайбрежие ще има разкъсана облачност, а на юг ще бъде слънчево. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса. Морската вода на север е с температури до 26 градуса, а на юг до 28 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност в следобедните часове. Над Рила, Пирин и Родопите ще прегърми. Максималните температури на 2500 метра ще бъдат от 11 до 13 градуса, а на 1500 метра до 19 градуса.

В петък ще вали интензивно в Дунавската равнина, а по Черноморското ни крайбрежие има условие за гръмотевични бури. Очакват се следобедни превалявания в цялата страна. В събота и неделя ще има повече облаци над планините. В края на седмицата максималните температури ще бъдат от 29 до 34 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.