Продължава борбата с огъня край Чепеларе, включват още 2 хеликоптера

В частта около главния път пожарът остава ограничен

30.08.2023 | 12:13 Редактор: Искра Ангелова
Продължава борбата с огъня край Чепеларе, включват още 2 хеликоптера

Вече трети ден горски служители участват активно в гасенето на пожара в района на Чепеларе. Общо 150 души са на терен - пожарникари, горски служители и доброволци.

Пожарът е в борова гора, като засегнатата площ е вече над 1000 дка. Има отделни огнища, които не са локализирани. Продължава работата и с тежката техника на Южноцентрално държавно предприятие, с която се осигурява достъп за противопожарните автомобили през труднодостъпния  терен, правят се просеки срещу разпространението на огъня.

На терен в борбата с огнената стихия са служители на ЮЦДП и на държавните горски стопанства в Хвойна, Смолян, Широка лъка, Кормисош, Извора, Смилян, Михалково, Славейно, Златоград, Ардино, Асеновград и Пловдив. През нощта шест екипа на пожарната са дежурили, за да не се допусне разпространение на пламъците. Днес усилията също ще бъдат насочени огънят да бъде ограничен, за да не слезе към "Синият хан" и с. Хвойна.

В овладяването на пожара и днес ще се включат двата хеликоптера. За момента няма опасност за близките населени места. В частта около главния път пожарът остава ограничен.

Снимка: БГНЕС