Важно за шофьорите! АПИ предвожда два големи ремонта

Отсечката свързва областите Варна и Бургас и е алтернатива за преминаващите през проходите "Приморски"

27.08.2023 | 18:30 Редактор: Михаела Кирилова
Важно за шофьорите! АПИ предвожда два големи ремонта

Програмата на Агенция "Пътна инфраструктура" предвижда основен ремонт на 65,6 км от път III-906 Господиново - Дюлино - Каблешково - Сарафово. В момента се провежда обществена поръчка за избор на изпълнители на основния ремонт на третокласния път, преминаващ през "Дюлински проход". Отсечката свързва областите Варна и Бургас и е алтернатива за преминаващите през проходите "Приморски", път I-9 Слънчев бряг - Обзор, и "Айтоски", път ІІІ-208 Дъскотна - Айтос.

След класиране на офертите и решение за избор на изпълнители, ако няма обжалване на процедурата, ще може да се пристъпи към подписване на договорите. Следващата стъпка е издаване на разрешението за строеж и стартирането на същинските строителни работи. За двата участъка има подписани договори с избрани изпълнители на строителния надзор след проведена процедура по ЗОП. Стойността на договора за строителен надзор на първия участък е 1 115 000 лв. без ДДС, а на втория участък е 789 100 лв. без ДДС. Основният ремонт на третокласния път ще се финансира със средства от републиканския бюджет.

За повишаване безопасността на движение до започването на основния ремонт в момента се изкърпва участъкът Бургас - Каблешково, а до средата на септември е предвидено да се изкърпи и трасето от Каблешково към Дюлинския проход.

Снимка: БГНЕС