Важно за шофьорите! Колоездачната обиколка налага ограничения за пет дни

Събитието ще се проведе в периода 27 - 31 август

25.08.2023 | 15:10 Редактор: Вяра Димова
Важно за шофьорите! Колоездачната обиколка налага ограничения за пет дни

От 27 до 31 август ще се проведе 70-та Международна колоездачна обиколка на България. За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация.

По време на състезанието ще се ограничава поетапно движението в участъци от Подбалканския път I-6 София – Сливен – Бургас, II-35 Кърнаре – Троян, по третокласната пътна мрежа Троян – Велчево – Градница, по път II-44 Яворец – Габрово, през прохода "Шипка" по път I-5 Габрово – Казанлък, по път III-488 Сливен – Градец, през "Котленски" проход по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Величка и по път I-7 Менгишево – Велики Преслав – Шумен.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите, ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за автомобилите със специален режим на движение като линейки, пожарни и др.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и с необходимата дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Снимка: БГНЕС